Abiskojåkka

Några mil längre söderut från Vassijaure hittar man Abisko där även Kungsleden börjar eller slutar. Det finns mycket fint i den lilla byn bland annat Abiskojåkka som är en häftig och välbesökt jokk med coola stenformationer längs sidorna. Ett bra fikastopp på vägen hem eller till Riksgränsen.

A few miles south from Vassijaure you will find Abisko where Kungsleden starts or ends, depends how you see it. There is a lot of beautiful nature in the little village, among other things, Abiskojåkka, a cool and well-attended “jokk” (river) with cool rock formations along the sides. A good place for a coffee-stop on the way home or to Riksgränsen.

P1060366P1060370P1060396

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s