Lyngen -> Lill galten

Några dagar efter NM bestämde jag, Lisa och Oskar att vi skulle åka till Lyngen över en helg för att tälta, tura och njuta av naturen. Först och främst kanske för att leta lite snö eftersom nästan allt smält bort i Gränsen med omnejd. Sommaren kom snabbare än väntat kan man säga.

Tillsammans med några fler härliga kirunabor åkte vi längst ut på Lyngen till Russelv. Där hittade vi en fin campingplats åt tälten och bestämde oss för att gå på en kvällstur i midnattssolen. Lill galten, en populär tur blev kvällens mål. På grund av rådande snöbrist fick vi gå en bit till fots med skidorna på ryggen. Väl på snö var det en toppentur med drömlika vyer. Värt att nämna var att solen gick både upp och ner under turen. Härlig känsla att äta kvällsfika, titta på soluppgång och sedan krypa in i tältet.

A few days after NM I decided with Lisa and Oskar, that we should go to Lyngen over the weekend for some skitouring. First of all, in the search for snow because almost everything melted away Riksgränsen with. Summer came faster than expected, one can say.

Along with some more people from Kiruna we drove out to Lyngen and Russelv. There we found a nice campsite for the tents and decided to go for an evening tour in the midnight sun. Goal for the evening was – Lill Galten, a popular tour. Due to prevailing snow shortage, we had to go a bit on foot in the beginning with the skis on our backpacks. When we reach the snow it became a top-notch sitour with dreamlike views. Worth mentioning was that the sun went up and down during the tour. Lovely feeling to have a night snack, watch the sunrise and then crawl into the tent.

_DSC7739

_DSC7778_DSC7801

_DSC7872_DSC7881P1040999_DSC7892_DSC7907

_DSC7980P1050045

 

P1050123P1050172

P1050191

Som ni ser, en magisk kväll! //As you can see, a magical evening!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s