Scandinavian Big Mountain Championship

Yes, efter ungefär en vecka uppe i Vassijaure var det återigen dags för min favorittävling under säsongen – NM, nordiska mästerskapen i friåkning. För mig blev det här fjärde starten på tävlingen. Kändes väldigt roligt att ställa upp i år eftersom att jag tävlat lite mer i år och kanske inte kan kalla mig själv för Rookie längre, haha.

Trots en inställd första tävlingsdag blev resterande dagar helt fantastiska. Presterade åkning som jag är otroligt nöjd över och kände mig verkligen lycklig över alla fina vänner som jag hittat via friåkningen. Tack till alla som gjorde dagarna episka!

Yes, after about a week in Vassijaure, it was once again time for my favourite competition off the season – NM, the Scandinavian Big Mountain Championship. This was the fourth start for me in the competition. Felt very fun to compete this year because of all the other comps this year. Maybe I can´t call me a Rookie anymore, haha.

Despite a cancelled first day of riding, the remaining days were absolutely amazing. Achieved a result that I´m incredibly pleased with and felt really happy about all the nice friends I found through the season. Thank you to all who made this days epic! 

IMG_9031

Fyra taggade kirunatjejer! //Four happy girls from Kiruna! 

IMG_9032

Från kvalåket av Anton Enerlöv. //From qualification by Anton Enerlöv. 

IMG_9035

Finaldags. //Time for finals. 

unnamed

Från finalåket av Erik Westberg. //From final run by Erik Westberg.

NM_4669

Tre glada efter prisutdelning, så glad att dela pallen med Hedvig som vann och med Carro som tog hem silvret. //Three happy girls after prizegiving, happy to share the podium with the winner Hedvig and silver medalist Carro. 

Här kan ni läsa artikel från tävlingarna.

Här finns ett tv-reportage från finalen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s