Verbier Freeride Week

Förra veckan var det dags för Verbier Freeride Week som kickar igång säsongens FWQ tour. FWQ är en förkortning av Freeride Qualifier Tour och är alltså kvaltouren till den stora världstouren, (FWT – Freeride World Tour). Jag har bestämt mig för att prova att tävla några tävlingar i årets FWQ och se om det är något som passar mig.

Fick först inte plats på tävlingarna under veckan eftersom man rankas efter poäng från föregående tävlingar och eftersom jag aldrig kört kvaltouren innan hade jag inga poäng. Men jag hade turen att få plats på första och tredje tävlingen efter åkarmötet.

Själva tävlingsdagarna var hur roliga som helst. Sällskapet och peppen var sjukt härligt och det var fantastiskt att tävla igen. Båda tävlingsdagarna gick bra för mig och jag är supernöjd över två stycken 3e platser. Längtar tills det är dags för nästa comp! Att tävla på FWQ är definitivt något jag vill utvecklas och förbättras i. Det är så roligt med nya utmaningar och ett nytt sätt att åka skidor på. Jag är så glad att min skidglädje är tillbaka!

Nästa tävling blir i Les Arcs i Frankrike 28/1-1/2 om vädergudarna är med oss.

Last week it was time for the Verbier Freeride Week to kick off this season’s FWQ tour. FWQ is a shortening for Freeride World Qualifier and is the qualifying tour to the world tour, (FWT – Freeride World Tour). I have decided to compete in the FWQ this year and see if there’s something for me.

First I didn’t get a spot in the competitions because of ranking from the previous season. I had never done a qualifier comp before and therefore didn’t have points. But I was lucky enough to get a spot on the first and third comp after the riders meeting.

The competition days themselves were so funny. The company and the good mood were very nice and it was thrilling to compete again. Both of the comp days went well for me and I’m delighted with two third places. I look forward to the next comp! Participating on FWQ is definitely something I want to develop and improve in. It’s so fun with new challenges and a new way of skiing. I’m so happy that my joy for skiing is back!

Next competition will be held in Les Arcs, France 28/1 – 1/ 2 if the weather gods are with us.

IMG_8098IMG_7144

Scandinavian girls on the first comp day. 

IMG_7150

Podium in first comp. Happy to share it with Ida and Irma. 

Johan and Diana in the finish area after the second comp. 

IMG_8140

Face in the second comp. 

IMG_7191

Trying to find a good line through my binocular. Photo: Irma Krantz. 

25188809_1003247666495398_2049486429087030965_o

On my way down in the third comp. Photo: Thomas Bekker.

IMG_7200

Podium in third comp. Photo: Thomas Bekker. 

Here can you watch all the runs from the week.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s