Paris

I helgen var jag i Paris med mamma och hälsade på Farmor. Så otroligt kul att se henne igen och prata om allt möjligt som händer i livet. Vi spenderade 3 dagar hos henne. En de dagarna dag åkte vi in till Paris och strosade runt, kollade på den fina julskyltningen och shoppade lite. Eftersom både jag och mamma redan gjort de flesta turistattraktioner är det mysigt att bara ta det lugnt och suga in atmosfären i staden.

Tänkte skriva om mina topp 5 favoritsaker att göra i Paris.

1. Såklart Eiffeltornet. Det är nog min favoritbyggnad i hela världen. Antingen kan man köpa med sig mat och ha picknik i någon av parkerna i närheten. Eller så kan man åka upp och njuta av den fantastiska utsikten över staden. Förbered er dock på lång kö… Ett annat tips är att vänta tills det blir mörkt och se när tornet blinkar. Varje hel timme blinkar det nämligen i fem minuter ända från skymning till midnatt. Skulle rekommendera att stå vid Trocadero som ligger på gångavstånd för bästa effekt.

2. Versailles – Världskänt slott där franska kungafamiljen bott. Ligger en bit utanför centrum men är hyfsat lätt att ta sig dit med pendeltåg eller buss. Så otroligt häftig att bara gå omkring och titta på alla fina rum inne i slottet och den fantastiska trädgården. Rekommenderar alla ett besök.

3. Notre Dame – Min favorit kyrka i Paris. Ligger dels i ett otroligt mysigt område. Nära latinkvarteren och Seine som rinner genom centrum. Tips är att gå upp i klocktornen.

4. Fika – Sätt er på vilket kaffe som helst drick kaffe och ät creme brulé, eclair, macarons eller någon annan god bakelse. Om man vill lyxa till det lite borde man gå till Ladureé.

5. Jardin de Luxembourg – Det finns väldigt många parker i Paris. Har inte varit i alla men hittills är den här min favorit. Är otroligt mysigt att ta med sig picknik och äta här.

This weekend I was in Paris with Mom and visited Grandma. So incredibly fun to see her again and talk about everything that happens in life. We spent 3 days with her. One day, we went to Paris and strolled around, looked at the nice Christmas decorations and did some shopping. Since both me and my mother already have done most of the tourist attractions in the city, it’s nice to just relax and soak up the atmosphere.

Here is my top 5 favorite things to do in Paris.

1. Of course, the Eiffel Tower. It’s probably my favorite building in the world. Either one can buy food and have picknik in one of the parks nearby. Or, you can go up and enjoy the amazing views. Be prepared for the long queue … Another tip is to wait until it’s dark and see when the tower sparkles. Every new hour, it flashes for five minutes from twilight to midnight. Would recommend to stand at Trocadero for the best effect.

2. Versailles – World-famous castle where the French royal family lived. Located a bit outside the city center. It’s quite easy to get there by commuter train or bus. So incredibly cool just to walk around and look at all the nice rooms inside the castle and the stunning garden. Recommend everyone a visit.

3. Notre Dame – My favorite church in Paris. Located in an incredibly cozy area. Close to the Latin Quarter and Seine that runs through the center. One tip is to go up in the bell towers.

4. Pastries –Go to a café. Drink coffee and eat creme brulée, eclair, macarons or any other good pastry. If you want some extra luxury, then you should go to Ladurée.

5. Jardin de Luxembourg – There are many parks in Paris. I have not been in all but so far this is my favorite. It’s really nice to enjoy a picnic here.

P1030270

P1030276P1030293P1030309P1030313P1030315P1030334P1030337P1030339P1030351

P1030384

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s