Henningsvaer

Sista stoppet på vår trip till Lofoten blev Henningsvaer där vi spenderade en halv dag ungefär. Innan vi åkte in till byn och kollade besteg vi Festvågtind som ligger precis i början av samhället. Festvågtind påminde en del om Reinebringen och var till och med jobbigare att gå upp på tyckte jag. Det var en väldigt brant och stenig stig. Med en temp på 20 grader och ingen vind blev det väldigt varmt också. Från toppen var det otroligt fin 360 graders utsikt. Tyvärr förstördes toppupplevelsen av en flock med sjukt jobbiga flugor… Det gick inte att vara där uppe i mer än tre minuter ungefär.

På nervägen badade jag i en fjällsjö. Det var utan tvekan sommarens bästa bad. Efter turen stannade vi en stund inne i Henningsvaer, det var otroligt mysigt med många fina fik och restauranger. Ett värdigt avslut på en härlig resa.

P1020293

Snart uppe på toppen…

P1020299

Otroligt cool plats. Husen som man ser är Henningsvaer.

P1020305

Oj här var det brant.

P1020314

Ser ni vägen där nere?

P1020311

IMG_6006

Försök 1 till fin bild med GoPro. Flugorna förstör. (Ser ni sjön längst till vänster i bild? Där badade jag)

IMG_6002

Försök 2.

IMG_6003

Försök 3.

IMG_6004

Försök 4.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s