Kvalvika

Efter turen upp på Reinebringen rullade vi vidare mot nästa destination nämligen Kvalvika. Även det en populär plats för turister och campare. Förstår verkligen varför. Tror detta hittills är mitt favoritställe på Lofoten. För att ta sig till stranden behövs en 40-60 minuters hike genom ett bergspass. Den ligger alltså lite undangömd mellan bergen vilket nästan gör det till en typ av sagostrand. Så kändes det att vara där i alla fall. Som i en saga. Hiken var inte heller så jobbig men lite puls och flås gick inte att undgå. På grund av hiken dit var det inte lika mycket folk vilket uppskattades. Det är mysigt att bara vara speciellt när man är i naturen. Vi bestämde oss därför för att spendera två nätter på stranden. Tips är att inte bära med sig för mycket vatten för det finns en bra bäck där det gick att fylla på flaskan.

Vädret kunde inte vara bättre heller. 20 grader och strålande sol bjöd in till flera bad, några timmar i solen, mysiga måltider och overkliga solnedgångar. Det blev även en dagstur upp till Ryten som är en topp vid stranden. Tänkte skriva mer om den turen i ett annat inlägg.

Tycker verkligen att man ska sova minst en natt på Kvalvika om Lofoten besöks.  Här finns bra info om hiken.

P1020271 2Nästan lite overkligt, eller hur?

IMG_7869

SofieIMG_7937SolkvalvikaSolnedgång första kvällen.

IMG_7984

P1020188

Hus byggt av skräp som drivit in från haven. Killen som byggde det bodde där en vinter, rätt coolt!

P1020220

P1020212P1020214P1020223P1020226P1020237IMG_7852Solnedgång andra kvällen.

IMG_7899IMG_7857P1020277 2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s