Reine och Reinebringen

Dag 2 på vår weekend tog oss längre ut på Lofoten. Närmare bestämt till den lilla fiskebyn Reine som är väldigt populärt bland alla turister. Med andra ord förvänta dig inte att få ha alla fina berg för dig själv.

Dagens mål var Reinebringen som nog är en av de mest populära topparna att hikea upp på. Vädret var perfekt med en temp på kring 20 grader. Dock hade moder natur gärna fått förse oss med några fler vindpustar. Solens strålar tog ut sin rätt och svetten var ett faktum. Att gå upp tar ungefär mellan 30-60 minuter beroende på pighet och hur mycket folk man möter. Under vår tur träffade vi utan krydd typ 100 andra som gick upp och ner. Vilket är mycket människor på liten smal stig. Vilket också betyder att det är extremt viktigt att vara uppmärksam och försiktig. Stigen upp på Reinebringen är väldigt brant och stenig. Det finns även en del lösa stenar och lös jord så ett tips är att inte gå upp om det har regnat.

Här kan ni läsa fler tips om själva turen.

Det var andra gången jag tog mig upp och det var lika mindblowing att komma upp igen. Vyerna från toppen är svårslagna då havet omges av berg som stiger upp 1000 m.ö.h. Det är kul att gå upp på berg men föredrar vintern då man får åka ner istället för att gå ner. Två belöningar är helt enkelt bättre än en. Vinter = utsikt + skidåkning.

IMG_7824P1020003P1010823

P1010806

P1010840IMG_7790P1020037P1020025

P1020057P1020115

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s