Hello Lofi

Efter nio stycken tuffa jobbdagar var det äntligen dags för ledigvecka. Vilket i mitt fall betydde 5 dagar ledigt. De här 5 dagarna var sedan långt tillbaka inplanerade till en enda sak, roadtrip till Lofoten. Planen var att ha några härliga och lugna dagar i den fina naturen för att tälta, hikea och bara mysa på. Bara att få sova ute i naturen ger mig massvis med energi. Dessutom smakar maten mycket godare utomhus, det är sen gammalt.

På Onsdag kväll efter att Axel slutat jobbet startade en resa på ungefär 40 mil. Yep du hörde rätt det är bara 40 mil från Kiruna till början av Lofoten. Bara kanske man ska skriva med Norrlandsmått mätt. Bilfärden gick i alla fall bra och vi möttes av en magisk solnedgång när nord Norges vackra landskap uppenbarade sig framför våra näthinnor. Lyckorus gånger 1000.

Första natten slogs tältet upp på Uttakleiv strand som bara ligger någon kilometer från populära Haukland beach. Uttakleiv var otroligt vackert och smidigt att sova på. För att få ha tältet där betalade vi 100 kronor. Då fanns det dessutom toaletter och sopcontainrar vilket är lyxig när man campar. Du kan även parkera precis vid stranden, smidigt med packning osv. Det negativa med det är mycket folk och kanske inte den ensamhets/vildmarkskänsla man är ute efter. Men allt i allo en mycket fin strand för att spendera en natt.

UTTAKLEIV BEACH

IMG_7779

Möttes av dimma, får och solnedgång.

IMG_7781P1010747

Frukostvy -> havet. Det gillar jag.

P1010762

P1010782P1010793P1010794P1010796

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s