Rundtinden

Nyss hemkommen från en magisk helg uppe i fjällen. På Fredag kväll rullade jag, mamma och Axel till Vassi. Där åt vi thaimat och jordgubbar utomhus och satt på verandan tills midnattssolen lös upp omgivningarna på ett magiskt sätt. Lätt att glömma bort vilken tid det är på dygnet nu när det alltid är ljust.

Under Lördag bestämde vi träff med Laila och begav oss till grannlandet. Närmare bestämt Skjomen och Rundtinden. På våren/sommaren finns det en serpentinväg längst inne i dalen som tar en flera hundra höjdmeter upp. Därifrån har man tillgång till flera fina toppturer. Vi valde den här gången en topp som heter Rundtind 1445 m.ö.h. Eftersom vägen upp ger så många höjdmeter tog man själv runt 800 höjdmeter vilket är okej. Det visade sig bli en fantastisk tur med underbar utsikt från toppen. Åket ner bestod av stora fält och snön var sådär perfekt slaskig som den ska vara 10 juni. Nämnde jag att vi åkte ner i sport-bh och shorts? Det var verkligen underbart. Tack för sällskapet Laila och Axel!

P1010394P1010391

Dagens mål var att ta sig dit upp. Vi gick på snöfälten till höger om toppen.

P1010403Lunchpaus.

P1010415P1010421

Uppe på toppen.

Kaffe och bulle med bästa möjliga vy.

P1010432P1010437

P1010465P1010461

Härliga svängar i shorts och sport-bh påväg ner. (Lovar vi tog på oss hjälmarna direkt efter fotograferingen)

P1010446

Nöjda människor efter en lyckad dag. Rekommenderar verkligen Rundtind som en fin tur att gå sent på våren eller i början av sommaren. Tror vi hade perfekt timing eftersom snön fortfarande var stabil. Några dagar till och det skulle vara alldeles för lavinfarligt att ta sig upp där. Dessutom korsar man en sjö på anmarschen dit där fick vi vara försiktiga. Om ni inte besökt Skjomen tycker jag verkligen att ni ska göra det. Är magiskt fint!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s