Tack Riksgränsen

30 dagar i Riksgränsen gick fort, nästan lite för fort. Men vilken månad jag haft och vilken vinter det fortfarande är. I Söndags när bilen lämnade Vassijaure kom det snö från himlen. Helt sjukt!

Under sista veckan kom Petrea och hälsade på. Det var jättemysigt. Vi åkte i backen alla dagar förutom en då det regnade. Under helgen gick vi dessutom på en väldigt härligt tur upp till mellantoppen på Vassitjåkka. Klockan 00:30 nådde vi toppen och fick ett fantastiskt åk ner. Det var kallsnö (2dm nysnö) den 27 Maj. Tror inte att jag var tyst i en enda sväng utan skrek av glädje hela vägen ner. Det var ett åk som kommer sparas i långtidsminnet. Smilbanden på alla oss tjejer tänjdes ut ordentligt för att beskriva det så.

Min visit rundades av med en pang kväll på grönan. Hej Tö är en festival uppe i Riksgränsen och fungerar som säsongsavslutning. Här kan ni läsa mer om den. I år var ett av mina favoritband på artistlistan – Movits. OJ oj oj vad bra dom var och vilken rolig avslutning på en helt underbar säsong.

För första gången i mitt liv avslutar jag en skidsäsong utan att veta hur nästa säsong kommer att se ut. Spännande men också lite läskigt. En sak är i alla fall säker och det är att jag vill fortsätta att åka så mycket skidor som möjligt. Det är ju det bästa som finns.

IMG_6570

IMG_6597IMG_4747IMG_6619IMG_4749

IMG_6664IMG_6677

Magiskt att susa ner mitt i natten med en sådan här fin utsikt.

IMG_4756

Petrea och jag redo för Hej Tö.

Nu är jag tillbaka i Kiruna där största delen av sommaren kommer att spenderas. Det vill säga om det nu blir någon sommar här.. Igår genomfördes även första skiftet på LKAB där jag kommer jobba fram tills slutet av Augusti.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s