Fagernesfjellet

Har under tiden här uppe i fjällen hunnit med en del roliga turer mellan dagarna i backen. Tänkte nu skriva om en av de vackraste turerna i mitt liv. Nämligen upp på Fagernesfjellet som ligger i Narvik och är deras hemmabacke. Hyfsat bra bakgård så att säga. Tror inte att det finns så bra lättillgänglig skidåkning någonstans i Skandinavien. För vårt lilla gäng blev det dock en tur med mycket flås och cirka 1000 höjdmeter. Detta eftersom att liften hade stängt för säsongen. Annars kan man enkelt ta liften upp och gå med hudar eller pjäxor i ungefär 20 minuter och nå tredjetoppen utan problem.

Vår tur startade vid klockan 20:00 och vi var nere från toppen 23:30 ungefär. Solen var därför helt magisk som ni får se på bilderna. Vi åkte på ett ställe som hette tredjehoella, det var brant och helt okej snö. Ett riktigt fint åk. Man kan även åka fina åk vid moerkhoella, linken och fem fingrarna. Fagernesfjellet bjuder alltså på många fina möjligheter för riktigt fin skidåkning.

P1010158P1010161

P1010189IMG_6494IMG_6501 2IMG_6513 2IMG_3171IMG_6511IMG_4573

Här bakom ser ni spåren från vårt åk. Tack för en rolig tur gänget!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s