Scandinavian big mountain championships 2017

Förra veckan var det äntligen dags för NM. Det är alltid lika kul när det kommer så många duktiga och härliga skidåkare hit till Riksgränsen. Det är ständigt pepp i luften blandat med mycket nervositet såklart. Årets förhållanden visade sig bli en väldigt hård snö och överlag riktigt fint väder. Kvaldagen bjöd dock på sol, snö och flatljus i salig blandning. Kvalet gick bra för mig och jag följde planen till punkt och pricka.

Såg verkligen fram emot finaldagarna men tabbade mig tidigt i det första finalåket då jag blev lite för laddad och åkte för fort på ett svårt ställe. Tråkigt men det är sånt som händer. Peppade om och var riktigt redo för finaldag 2. Är riktigt nöjd med mitt åk förutom sista droppet då det skenade iväg lite för mycket och jag tappade kontrollen efter landningen. Det blev alltså två stycken krascher. Men men försökte verkligen pusha mig och är väldigt nöjd över det. Ser redan fram emot nästa års upplaga.

IMG_6439IMG_6447IMG_6458IMG_6472

Mette och jag glada efter 3 dagar av tävlingar. Superstolt över henne som satte ner 3 åk och tog en fin 4e plats.

Har tyvärr inte några åkbilder. Men på min Instagram finns det klipp från sista finalåket. Måste också nämna den höga nivån på alla ladies i år. Sjukt kul att se och sjukt peppande!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s