Nu avslutar jag min alpina tävlingskarriär

Hej!! Nu var det verkligen ett bra tag sedan sist och i livet har det hunnit hända många spännande saker. Den största händelsen som jag inte tidigare berättat om är att jag nu har avslutat min alpina tävlingskarriär.

Såklart ett enormt beslut som inte varit vidare lätt att ta. Det har legat och gnagt i mig rätt länge under säsongen. Alpin skidåkning är en fantastisk sport och jag är så otroligt glad över chansen jag fått att träna och tävla så länge. Sitter just nu på hotellet i Riksgränsen och skriver och blev ganska känslosam igen. Alpint har gett mig otroligt mycket glädje genom åren. Tänker tillbaka på alla underbara plaster jag fått besöka i samband med tävlingar och tänker framförallt på alla vänner jag fått. Jag är säker på att många av er kommer följa med som vänner för livet.

Varför jag väljer att lägga tävlingsskidorna på hyllan är främst för att jag känner mig färdig. Är svårt att beskriva men jag tror att alla som slutat med en idrott förstår min beskrivning. Jag är klar och kände mig inte redo att ge 100% längre. För mig är det viktigt att vara så pass motiverad att man kan ge 100% i det man tar sig an. Nog om det känner mig väldigt säker i mitt beslut och är nöjd och stolt över min karriär. Vill verkligen tacka alla tränare och sponsorer som hjälpt mig under alla år. Utan er hade det varit svårt att genomföra!

Körde alltså tävlingarna i Tärnaby som sista race. Under sista tävlingsdagen var det otroligt många känslor, speciellt uppe på start. Med glädjetårar och ett leende på läpparna åkte jag mitt sista åk. Fick ett otroligt fint mottagande nere i mål. Tjejerna hade köpt blommor och pomac och sprutade ner mig när jag korsade mållinjen för sista gången. Det blev ett riktigt känslosamt och lyckligt avslut. Tack ❤

IMG_6042IMG_6056IMG_6664

IMG_6301

IMG_6349IMG_6330

Sitter just nu på hotellet i Riksgränsen och ska snart börja bege mig hem till Vassi. Åkte upp hit direkt efter tävlingarna i Tärnaby och har spenderat snart 3 veckor här. Planerar att stanna här till den 28 Maj då jag kliver på första jobbpasset för sommaren. I år är det snörekord i Kirunafjällen vilket har resulterat i full vinter här uppe. Det är sjuuukt mycket snö fortfarande. Under veckorna här har jag åkt massvis med skidor har också tävlat i NM som jag tänkte skriva om i ett separat inlägg.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s