Ride the Cow

För ungefär 10 dagar sedan var jag med och tävlade i Ride the Cow. Ride the Cow är en friåkningstävling som arrangeras och genomförs i Hemavan. Närmare bestämt i kobåset. I år firade tävlingen 10 år vilket var extra kul. Upplägget ser ut som så att det finns 3 möjliga dagar att tävla på. Tävlingen består av 2 åk under två olika dagar. Det finns alltså en reservdag om vädret är för dåligt. Poängen från de 2 olika åken läggs sedan ihop och den med högst totalpoäng vinner. Här kan ni läsa mer om tävlingen och se på videos och bilder.

För mig var det första gången jag deltog och fick verkligen med mig en positiv bild. Ska definitivt ställa upp nästa år också. Bra arrangemang och härliga människor, dessutom riktigt roliga tävlingsface. Är riktigt nöjd med min egen åkning och fantastiskt imponerad av alla andra duktiga skidåkare. Det var sjukt bra ladd trots lite sämre väder och sikt ibland.  Så med ett dussin nya erfarenheter avslutades tävlingen med en härlig bankett och fest.

Den högra bilden har Maja Matslofva fotat.

Rekning av face och publikhäng.

IMG_5769

Axel var med och agerade coach.

Här är en liten sekvens från mitt första åk. Härligt jobb av Julius Aspman och Rickard Croy som filmade och klippte ihop en grym film från tävlingsdagarna.

Om ni vill läsa en bra artikel om Ride the Cow så finns det här.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s