Universiade 2017, Almaty

God kväll! Eller god dag för er hemma i Sverige. Det har varit 24 väldigt hektiska timmar. På en dag har vi upplevt så otroligt många sjuka och roliga saker så det känns som att vi varit här i Kazakstan i en vecka.

Har just nu varit vaken nästan i ett dygn pga tidsskillnad och flygresa under natten så ska bli otroligt skönt att stänga ögonen snart. Imorse kazakstans tid klockan 06:00 (5h före Sverige) landade vi på flygplatsen i Almaty och möttes av en hel hop med glada och härliga funktionärer som applåderade när vi kom och bar vårt bagage. Så lyxigt. Dagen fortsatte sedan med frukost i den gemensamma matsalen i Universiadbyn (som för övrigt är helt nybyggd och superstor). Ska försöka fota bilder senare och visa er. Efter frukost fixade vi oss för ett träningspass i backen. Det tar ungefär en timme med buss från vårt boende dit. Kan absolut säga att vi blev förvånande över skidanläggningen när vi väl kom dit för att det var så fint. Det var som en stor tävlingsarena med både alpint, puckel, freestyle, ski-cross som kör i arenor bredvid varandra. Efter backen fixades skidor, förtärdes av lunch och kollades på konståkning.

Nu under kvällen har vi ätit middag och haft möte om morgondagens race som är storslalom. Går ut med nummer 24 och om ni vill följa tävlingarna så sänds andra åket klockan 08:00 på Eurosport 1.

Är så glad att jag får vara med om ett sådantt här arrangemang. Alla är så trevliga och glada och vill hjälpa till med allt. Som vi sagt hela dagen åt allt, det är sjukt!

img_4645

Flyg över hav precis utanför Istanbul.

img_4690

Glada och förväntansfulla påväg upp i backen. (Den längsta gondolen någonsin)

img_4709

Backen till vänster i bild som är omgiven i nät är vårt tävlingshang. Slopestylehoppen och puckel-arenan ser ni till höger.

img_4715

Så otroligt fina berg.

img_4728

Emma och Louise på 2800 m.ö.h.

img_4734img_4740

Här är utsikt från toppen av backen. I bakgrunden är Almaty dock syns inte staden pågrund av all smogg och föroreningar..

img_4746

Påväg upp för dagens sista åk.

img_4755

Lisa funderar på morgondagens plan.

img_4757img_4765

Precis bredvid byn har det byggts två superstora och splitternya arenor. Här är den ena där damernas fria avgjordes under kvällen. Så mäktigt och så mycket folk.

img_4769img_4785

Här är svenska Josefin Taljegård som jag tyckte åkte superbra.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s