Matojärvi IP

Gud vad jag älskar att vara hemma. Njuter av att vara i vårt hus med mamma och pappa. Det är mysigt att bli lite ompysslad ibland. Njuter också av att traska runt på Kirunas gator i det underbara höstvädret. Luften blir så otroligt frisk och härlig. Under den här morgonen upptäcktes frost på vägen till gymmet vilket gjorde mig lycklig. Nu under kvällen sjönk temperaturen ner till nollan. Många bra tecken på att vintern snart är här.

Hörde på nyheterna att det tydligen skulle vara fint norrsken i natt. Skulle vara så roligt att testa fotografera det. Kan eventuellt bli så att jag ställer klockan och kikar ut under natten. Håll tummarna.

Annars då? Jaaa hmm, har mest tagit det lugnt under dagarna och fixat lite småsaker som behövde fixas. Har träffat några kamrater, har tränat många fina pass och har hängt med Axel som var här under helgen. Samlar helt enkelt energi till kommande läger.

Igår tränade jag på min snabbhet och spänst. Jag älskar agility träning, det är det absolut roligaste. Det går att göra på så många olika sätt med hjälp av så många olika övningar. Axel filmade lite under passet och nu har jag klippt ihop en kort film. Som rubriken lyder befann vi oss på Matojärvi IP. Matojärvi idrottsplats är en väldigt anrik plats här i Kiruna. Där finns nämligen Sveriges äldsta ishall som fortfarande är i bruk (Matojärvi) . Många stora stjärnor har vuxit upp där. Kanske främst inom ishockey eftersom det nog är den överlägset största sporten i den här staden. Just nu finns det 3 stycken hockeylag på seniornivå. I filmen kan man även se Loussabacken i bakgrunden. Loussa är Kirunas slalombacke och där har jag (tro det eller ej) spenderat många timmar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s