Säsongsstart i Juvass

Äntligen är säsongen igång på riktigt. Vi har hunnit med 3 stycken skiddagar här på Juvasshytta i Norge. Juvass är känt för sitt mindre bra väder under hösten. Förväntningarna innan var därför inte de högsta. Men hör och häpna, vi har haft sol största delen av lägret och pyttelite regn. Humören är alltså på topp.

Skidåkningen har varit väldigt givande trots ett väldigt smutsigt liftspår. Vi har åkt väldigt många åk och hittat både känsla och teknik. Vi har även åkt lite parallellbana för att komma igång med timing och linje. På eftermiddagarna har vi fixat skidor och haft fys ute i solen. I det stora hela en helt perfekt start på säsongen. Maten där vi bor gör inte det hela sämre. Har aldrig ätit bättre mat på läger. Mums.

IMG_1874

Från Rauberg där vi bor är det ungefär en mil upp till glaciären.

IMG_1880

Grus och smuts framme på glaciären.

IMG_1878

Fikapaus ute i backen.

IMG_1891

Emma och Vera njuter av solen.

IMG_1895IMG_1899

Härligt med bluebird.

IMG_1906IMG_1913IMG_1925IMG_1927IMG_1933

Emma, Louise och jag är väldigt glada över att få stå på skidor igen.

IMG_1943IMG_1957IMG_1964

Just nu regnar det tyvärr utanför vårt fönster. Tyvärr har det lovats regn även i morgon. Planen är att vi ska stanna här till på Fredag och åka skidor. Vi får se vad vädret och underlaget säger. Håller tummarna för det bästa.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s