Lofoten part I

Efter jobbet på tisdag satte jag och Alma oss i bilen för att köra de dryga 45 milen till Lofoten. Tänkte dela upp resan och berätta om varje dag för sig så att det blir lättare att hänga med. Ingen av oss hade varit i Lofoten förut så det kändes fantastiskt roligt att äntligen få spendera några dagar där. Bilresan gick mestadels bra men väldigt långsamt på grund av flera vägarbeten och brutala regnskurar.

IMG_0785

När vi äntligen efter ett antal timmar nådde början av Lofoten möttes vi av midnattssol och denna vackra vy.

IMG_0803IMG_0806

Det var definitivt värt alla timmar i bilen.

IMG_0789IMG_0794IMG_0825IMG_0819

Redan här var vi nöjda med resan haha. Något vi inte tänkt på i början är att det inte är allemansrätt i Norge vilket betyder att man inte kan tälta var man vill. Fick dock tips av en kompis att det var okej att tälta på stranden i Unstad om man lämnade 50 kronor i en brevlåda. Väldigt smidigt.

IMG_0842

Väl framme i Unstad drog tyvärr moln och dimma in. Vi var glada ändå. Vem är inte glad över att få sova i ett tält och lyssna på havet tills man somnar?

IMG_0853

Unstad var väldigt mysigt. Här brukar det finnas goda chanser för bra surf. Kommer definitivt komma tillbaka hit och testa på surfingen.

IMG_0847

Skönt att krypa ner i tältet efter en lång dag i bilen. Morgondagens plan var att åka ut till Å och Reine och försöka bestiga Reinebringen.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s