Sitges, Spain

I vintras bestämde Petrea och jag oss för att lyxa till det innan studenten och åka på en solsemester. Efter massor av sökande efter det bästa resmålet enades vi båda om att åka till Sitges som ligger på kusten ungefär 4 mil utanför Barcelona. Jag har varit i Barcelona två gånger tidigare och varit mycket nöjd båda gångerna. Dock visste ingen av oss något om Sitges förutom att det såg fint ut på bilder. En vecka innan studenten var det dags för avfärd. Vi kom fram sent på kvällen och såg därför inte så mycket av staden. Morgonen efter gick vi ut på upptäcksfärd och upptäckte hur fint allting var. Sitges visade sig vara en liten mysig stad med massor av roliga affärer och en lång strandpromenad.

IMG_9244IMG_9225

IMG_9263

IMG_9253

IMG_9603

IMG_9461

Trots att vi från början tänkt oss en lugn och skön resa mest innehållande strandhäng gjorde vi massor av aktiviteter under dagarna. En rolig aktivitet var en hike på cirka 7 kilometer till närmsta grannby. Vi gick över klippor och såg hela tiden havet. Vi hittade dessutom en privat strand som vi stannade och badade vid.

IMG_9310

IMG_9371

IMG_9361

IMG_9404

IMG_9432

IMG_9413

En annan aktivitet innehöll en dagstur in till Barcelona. Vi hyrde cyklar och cyklade runt på sightseeing. Ifall ni ska besöka Barca någon gång är ett hett tips att hyra cyklar. Det var mycket roligare att än att åka tunnelbana. Dessutom fick man en bättre bild av staden och var allt låg. Det fanns bra cykelvägar och det var faktiskt ganska lätt att hitta till de olika sevärdheterna.

IMG_9487

IMG_9490IMG_9499

IMG_9507

IMG_9534

IMG_9541

Flera dagar spenderades så klart också på stranden. Vi åt även massor av god mat och drack några goda drinkar. En dag besökte vi en annan kompis som har lägenhet i Torredembarra som låg ytterligare 4 mil bort på kusten. Där spelade vi mest volleyboll och fotboll på stranden, superkul! Till vår lycka fick vi även under en dag uppleva en religös festival i Sitges. Festivalen gick ut på att invånarna samlade blommor. Tidigt på morgonen började de att klä stadens alla gator med blommorna. Det var superhäftig och något av det finaste jag sett. Vi trodde först att det bara skulle dekorera några gator men alla gatorna inne i centrum var fyllda med blommor i olika mönster, så vackert och mäktigt.

IMG_9545

IMG_9562

IMG_9567

IMG_9577IMG_9576

IMG_9581

IMG_9621IMG_9597

Tack till donnan på bilden som var en rolig resekompis, det får vi göra om.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s